Tuesday, November 24, 2009

A Diet Enriched in Polyphenols and Polyunsaturated Fatty Acids, LMN Diet, Induces Neurogenesis in the Subventricular Zone and Hippocampus of Adult Mouse Brain

Journal of Alzheimer's Disease, IOS Press, DOI 10.3233/JAD-2009-1188
Authors


Tony Valente1, Juan Hidalgo2, Irene Bolea1, Bartolomé Ramirez3, Neus Anglés3, Jordi Reguant3, José Ramón Morelló3, Cristina Gutiérrez1, Mercè Boada4, Mercedes Unzeta1

1Departament de Bioquimica i Biologia Molecular, Institut de Neurociències, Facultat de Medicina, Torre M2, Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra, Barcelona, Spain
2Institut de Neurociències, and Departamento de Biología Celular, Fisiologia, e Inmunología, Facultat de Biociències, Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra, Barcelona, Spain
3La Morella Nuts SA, Reus, Tarragona, Spain
Fundació ACE, Institut Català de Neurociències Aplicades, Barcelona, Spain

Keywords: 129S1/SvImJ mice, adult neurogenesis, diet, hippocampus, olfactory bulb, polyphenols, polyunsaturated fatty acids, several neurodegenerative pathologies, potent antioxidant effect, neurodegenerative diseases.

Full text:  http://iospress.metapress.com/content/91261l2n31q4q797/fulltext.pdf

No comments:

Post a Comment